Τηλέφωνο

6947737424

Email

info@moromassage.gr

Ώρες Επικοινωνίας

Δευ - Σαβ: 10ΠΜ - 8ΜΜ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΕΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ; 

Πότε και πόσο συχνά μπορείτε να κάνετε βρεφικό μασάζ εξαρτάται από εσάς και από το μωρό σας. Μπορείτε να κάνετε ένα νεογέννητο βρεφικό μασάζ καθημερινά. Οι γονείς, στα πλαίσια των μαθημάτων, θα μάθουν να αναγνωρίζουν τις συμπεριφορές και τα σινιάλα του μωρού τους κι έτσι θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν οι ίδιοι την καταλληλότερη στιγμή γι’ αυτούς.

Πρέπει να προσέξετε όμως κάποια πράγματα. Αρχικά, τη διάθεση του μωρού σας. Μια καλή στιγμή για να κάνετε μασάζ στο μωρό σας είναι όταν είναι ξύπνιο, αλλά είναι ήρεμο. Εάν το μωρό σας έχει σταθερό βλέμμα και φαίνεται ήρεμο και ικανοποιημένο, μπορεί να απολαύσει ένα μασάζ. Εάν το μωρό σας απομακρύνει το κεφάλι του από εσάς ή γίνει άκαμπτο στα χέρια σας, μπορεί να μην είναι η καλύτερη στιγμή για ένα μασάζ. Επίσης, το μασάζ του μωρού σας μετά το φαγητό  μπορεί να του προκαλέσει εμετό – γι ‘αυτό περιμένετε τουλάχιστον 45 λεπτά μετά τη σίτιση.

Μπορεί να θέλετε να το κάνετε μέρος της ρουτίνας του ύπνου του μωρού σας, ίσως μετά το μπάνιο και πριν από την ώρα του ύπνου.Ένα μασάζ πριν τον ύπνο θα βοηθήσει το μωρό σας να χαλαρώσει μετά τη διέγερση της ημέρας και να γίνει ήρεμο, έτοιμο για ύπνο. Αφήστε το μωρό σας να είναι ο οδηγός σας.

Βρεφικό Μασάζ ΘεσσαλονίκηΜουλογιάννη Στεφανία